Przechowywanie warzyw

Przechowywanie warzyw

Każda grupa warzyw posiada odmienną trwałość przechowalniczą. Warzywa korzeniowe, w odpowiednich warunkach mogą być przechowywane przez 7-9 miesięcy, a nawet dłużej. Inne np. kalafior, kalarepa – do kilkunastu tygodni, a jeszcze inne tylko kilkanaście dni. Uwarunkowane jest to odmienną budowa morfologiczną, anatomiczną, różnicą w zawartości wody i składzie chemicznym.

Nasza strona internetowa www.podrb.pl używa plików cookie, tzw. „ciasteczek”. Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane do Państwa urządzenia (komputera, smartfona itp.). Stosujemy je wyłącznie dla Państwa wygody w celu lepszego dostosowania naszej witryny internetowej do Państwa indywidualnych potrzeb oraz w celach statystycznych. Nie zawierają one żadnych danych osobowych.

Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Info