Nowe odmiany jabłek w podkarpackich sadach

W sadownictwie, tak jak i w innych odłamach rolnictwa zmienia się metodyka, jest postęp technologiczny, powstają coraz to nowe odmiany (...)

Prowadzenie rachunkowości rolnej PL FADN w 2023 roku

Rachunkowość rolna PL FADN jest to Sieć Danych Rachunkowości Gospodarstw Rolnych (skrót od nazwy w jęz. angielskim: Farm Accountancy Data (...)

Uprawa czarnego bzu

Rynek zbytu dla produktów z bzu czarnego powoli się kształtuje, więc jego uprawa może stać się dodatkowym źródłem dochodu dla (...)

Rozwój małych gospodarstw - nabór wniosków od 28 września do 27 października 2023 r.

Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa ogłosiła nabór wniosków o przyznanie pomocy w zakresie interwencji I.10.5 Rozwój małych gospodarstw.

Wykorzystanie czarnego bzu

Bez czarny (inaczej nazywany dzikim bzem lub dzikim bzem czarnym), występuje w naszym kraju w środowisku naturalnym. Tworzy zarośla na (...)

Bezpłatne szkolenie z zakresu zielarstwa

Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale oraz Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie zapraszają osoby zainteresowane zielarstwem na bezpłatne szkolenie (...)

Wewnętrzne zbrunatnienie liści główek kapusty pekińskiej

To choroba fizjologiczna (tzw. tipburn) rozwijająca się w okresie wegetacji, której objawy widoczne są dopiero po przekrojeniu główki kapusty. Dotyczy (...)

Odpady w gospodarstwie rolnym

Rolnictwo, podobnie jak każdy dział gospodarki korzystający z zasobów naturalnych środowiska, wpływa na nie zarówno w sposób pozytywny i negatywny.

„Nowoczesne technologie chowu i hodowli bydła ras mięsnych” - szkolenie dla podkarpackich rolników

Nasza strona internetowa www.podrb.pl używa plików cookie, tzw. „ciasteczek”. Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane do Państwa urządzenia (komputera, smartfona itp.). Stosujemy je wyłącznie dla Państwa wygody w celu lepszego dostosowania naszej witryny internetowej do Państwa indywidualnych potrzeb oraz w celach statystycznych. Nie zawierają one żadnych danych osobowych.

Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Info