Dawka jakościowa azotu w pszenicy

Dawka jakościowa azotu w pszenicy

Ponieważ połowa produkcji ziarna pszenicy w naszym kraju jest wykorzystywana przez przemysł spożywczy, głównie do wyrobu mąki i wypieku pieczywa surowiec ten powinien charakteryzować się odpowiednią jakością. Jednym z czynników agrotechnicznych, który w największym stopniu wpływa na poziom plonu i jakość uzyskiwanego przez rolnika ziarna pszenicy jest nawożenie azotowe.

Nasza strona internetowa www.podrb.pl używa plików cookie, tzw. „ciasteczek”. Są to niewielkie pliki tekstowe wysyłane do Państwa urządzenia (komputera, smartfona itp.). Stosujemy je wyłącznie dla Państwa wygody w celu lepszego dostosowania naszej witryny internetowej do Państwa indywidualnych potrzeb oraz w celach statystycznych. Nie zawierają one żadnych danych osobowych.

Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.

Info