Konkurs ma na celu popularyzowanie produktów i potraw pochodzących z „darów lasu”
(mięso z dziczyzny, grzyby, runo leśne), identyfikację i gromadzenie wiedzy o regionalnych potrawach i produktach stanowiących dziedzictwo kulinarne kuchni leśnej i myśliwskiej regionu. Skierowany jest do Kół Gospodyń Wiejskich, Kół Łowieckich, Stowarzyszeń, podmiotów gospodarczych i indywidualnych producentów. Przeprowadzony będzie w trzech kategoriach: dania i potrawy z dziczyzny, wyroby wędliniarskie z dziczyzny oraz napoje regionalne i produkty z runa leśnego. Wszystkie konkursowe prezentacje muszą być przygotowane z wykorzystaniem mięsa z dziczyzny bądź z runa leśnego.
Wszystkich zaineresowanych wzięciem udziału w Konkursie prosimy o zapoznanie się
z Regulaminem Konkursu oraz wypełnienie Formularza Zgłoszeniowego i odesłanie go na e-mail: d.jamrozy@podkarpackie.pl lub z.kasperek@podkarpackie.pl, albo na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Podkarpackiego, al. Łukasza Cieplińskiego 4, 35-010 Rzeszów w nieprzekraczalnym terminie do dnia 19 lipca 2022 r.
W przypadku jakichkolwiek pytań czy wątpliwości prosimy o kontakt pod numerami
tel. 17 747 68 38, 177469 35.